poniedziałek, 22 października 2012

Krem z ciecierzycy, cieciorki, ciecierecie :)



Składniki:

- bulion (wywar z warzyw lub jeżeli został Wam rosół to może być rosół)
- 1 kawałek imbiru
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka rozmarynu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 puszka ciecierzycy gotowej do spożycia 
- pół puszki pomidorów krojonych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroję w kosteczkę wrzucam do garna z oliwą z oliwek. Dodaje starty imbir i rozmaryn. Duszę. Dodaje pomidory i gotuje przez 10-15 minut. Dodaje ciecierzyce i miksuje aż uzyskam w miarę gładką konsystencję. Dolewam bulion tak, żeby zupa nie była za rzadka, gotuję jeszcze chwilę. Podaję z grzankami pokrojonymi w kostkę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz