wtorek, 13 listopada 2012

Kamis - Polędwiczki w sosie szałwiowym z jabłkami

Kulinarnych Inspiracji Kamis ciąg dalszy. Dziś wykorzystałam zestaw do zrobienia polędwiczek. Coraz bardziej lubię te przyprawy. Po otwarciu ładnie pachną, są bardzo intensywne. Danie jest proste i warte wykorzystania na jakąś większą okazję bo na pewno zrobi wrażenie.

Składniki:

- polędwica
- 3 jabłka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki mąki
- 1 cebula
- zestaw przypraw Kamis - Kulinarne Inspiracje do polędwiczek 
- oliwa z oliwek 

Polędwicę kroję na kotlety o grubości około 2 cm, rozbijam je lekko. Mieszam mąkę z papryką z zestawu przypraw i obtaczam w niej kotlety, solę. Smażę na oliwie z oliwek około 3 minut z każdej strony. Zdejmuję mięso z patelni, wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę i jabłko. Dodaję pozostałe przyprawy i jogurt naturalny. Dorzucam mięso i duszę jeszcze maksymalnie 5 minut. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz