poniedziałek, 5 listopada 2012

Krewetki w tortilli


Testując ostatnie zdobycze czyli oliwy z oliwek, pomyślałam o tym właśnie daniu. Oliwa Carbonell jest delikatna w smaku, nie ma żadnej narzucającej się nuty zapachowej więc idealnie współgra ze wszystkimi składnikami tego dania.

Składniki:

- porcja krewetek
- mieszanka sałat
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 4 placki tortilli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kolendry
- 1/2 jogurtu naturalnego
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka cytryny
- 2 łyżki oliwy Carbonell
- pieprz, sól

Przygotowanie:

Na patelnię wlewam oliwę z oliwek. Dodaję 1 ząbek czosnku i kolendrę. Wrzucam krewetki, duszę aż będą miękkie. W kubeczku łączę z sobą jogurt naturalny z majonezem, sól, cytrynę, 1 ząbek czosnku i pieprz. Na miskę wrzucam mieszankę sałat, pokrojonego pomidora, cebulę, usmażone krewetki razem z sosem z patelni. Całość zalewam sosem i mieszam. Nadzienie wykładam na podgrzane placki tortilli i zawijam. Gotowe!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz