wtorek, 6 listopada 2012

Naleśniki pikantnie


Czasami lubię zjeść naleśniki z pikanym nadzieniem zamiast klasycznej czekolady. Ciasto jest maślane więc nie wymaga pieczenia na tłuszczu, a do środka możecie spakować co tylko chcecie. 

Ciasto na naleśniki maślane:

- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 2 całe jajka
- masło Lurpak mix oliwa z oliwek około 2 łyżki
- mąka ile będzie trzeba czyli aż konsystencja będzie lejąca

Wszystkie składniki miksuje na koniec dodając mąki tyle, aż uzyskam konsystencję bardzo lejącej się śmietany. Odstawiam na 20 minut. Piekę na patelni bez użycia tłuszczu. 

Nadzienie:

- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżki musztardy ziołowej 
- 2 łyżki oliwek
- 2 łyki kaparów
- 1 opakowanie sera brie
- 1 opakowanie sera feta
- kilka kropel tabasco

Naleśnika smaruje musztardą. Kroje wszystkie składniki w kostkę i nakładam według smaku i uznania. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz