poniedziałek, 26 listopada 2012

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym z chili część 1

Przepis dzielę na dwie części ponieważ ważne jest wcześniejsze zamarynowanie mięsa. Najlepiej żeby "leżakowało" w marynacie 24 godziny albo przynajmniej pół dnia. Czyli jeżeli zrobicie go rano, to po południu możecie go zrobić na obiad. Ja na jutrzejszy obiad zamarynowałam go dzisiaj wieczorem. 


Składniki:

- 1 polędwica wieprzowa
- przyprawa do polędwicy Kamis Kulinarne Inspiracje
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek Bertolli

Do miski wlewam sporo oliwy z oliwek (ok 1/4 szklanki). Wsadzam polędwice. Wrzucam przyprawę Kamis Kulinarne Inspiracje, czosnek ucieram z solą i pieprzem, nacieram dokładnie mięso. Wkładam do lodówki pod przykryciem. 




1 komentarz:

  1. No ciekawa jestem dalszej części i relacji jak smakowało :D

    OdpowiedzUsuń