poniedziałek, 12 listopada 2012

Przekąska do wina

Czasami mam ochotę na małą przekąskę do winka a nie chce mi się rozgrzebywać połowy kuchni w zrobieniu czegoś wymyślnego. Moim ulubionym rozwiązaniem są krakersy z pastą z sera, szynki i majonezu. Proste, smaczne i ładnie wygląda - nadaje się na małe przyjęcia ze znajomymi. I wybornie pasuje do wina. 
W temacie składników sugeruje Wam dowolny wybór. Ja używam szynki z indyka, bo po prostu taką najbardziej lubię i jakiś słodki ser żółty lub parmezan. Do tego koniecznie słone krakersy.

Składniki:

-  40 dkg szynki z indyka
-  kostka sera żółtego
- opakowanie krakersów słonych
- majonez dekoracyjny Winiary

Szynkę kroję w paski. Ser trę na największych dziurkach. Mieszam oba składniki w misce, dodaję majonez i pieprz do smaku. Majonezu ma być tyle, ile potrzebuje pasta aby była wilgotna i połączyła oba składniki. Tak wymieszaną pastę nakładam na krakersy i podaję z winem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz