środa, 27 lutego 2013

Pierś nadziewana pastą oliwkową

Pogoda za oknem jaka jest każdy widzi. Za to w kuchni może być dużo bardziej słonecznie za sprawą prostego kurczaka nadziewanego pastą oliwkową i fetą. Przeglądałam ostatnio zdjęcia z moich urodzin spędzonych w Grecji. Wróciły wspomnienia palącego słońca na skórze, pikantnej oliwy na świeżym pieczywie, smak słonych oliwek i sera feta, zapach suszonych ziół. Rozmarzyłam się…

- 2 piersi z kurczaka
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 1 opakowanie sera feta
- 2 łyżki oregano suszonego
- 1 słoik oliwek

Pastę przygotowałam z tego przepisu. Piersi nasmarowałam oliwą, czosnkiem i oregano. Rozcięłam je w ich najgrubszych częściach tworząc „sakiewkę” i wsadziłam do środka pastę z oliwek i ser feta. Pierś smażę na patelni aż do uzyskania złocistego koloru. Podaję z kilkoma oliwkami i opiekanymi ziemniakami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz