niedziela, 17 marca 2013

Leniffinki. Śniadanie dla leniwych.

Czasami dopada moją lodówkę pustostan. Zazwyczaj to jest to rano w weekend, kiedy najbardziej nie chce mi się wstawać a kiedy po całym tygodniu jedzenia tostów i mleka z płatkami mam ochotę na coś fajnego. Dziś nie było inaczej. Lodówka świeciła pustkami, zastałam w niej jajka, pomidora, chili, czerwoną cebulę i parmezan. Postanowiłam zrobić z tego śniadaniowe muffinki czy raczej leniffinki.


Składniki:

- 5 jajek
- 1 papryczka chili
- 1 cebula
- 1 pomidor
- starty parmezan ( garść)
- przyprawa do jajek (świetna!)

Przygotowanie:

Jajka wbijam do miski i widelcem je roztrzepuje i dodaje sporo przyprawy do jajek. Pozostałe składniki kroję w kosteczkę. Do formy na muffiny wrzucam po kolei: pomidora, cebulę, chili, zalewam jajkiem i na wierzch posypuje parmezanem. Delikatnie mieszam łyżką i wsadzam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz