środa, 10 lipca 2013

Kipi kasza, kipi groch (z pieczarkami i kurczakiem)

Pamiętacie, jak jakiś czas temu opowiadałam Wam o Restauracji Morela? Napisałam wtedy, że wreszcie wiem, co zrobić z kaszą, która zalegała u mnie w szafkach kuchennych. Kilka tygodni później po kaszy ani śladu, wszystko zostało zjedzone do ostatniego pudełka. 

Składniki:

- 0,5 kg pieczarek
- 2 piersi z kurczaka
- 2 torebki kaszy Kupiec
- 1 duża cebula
- 1/2 przyprawy do kurczaka 
- oliwa z oliwek


Przygotowanie:

Kurczaka kroję w kostkę, przyprawiam przyprawą i smażę na patelni. Pieczarki i cebulkę kroję w piórka i podsmażam razem z kurczakiem. Kaszę gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszam wszystko i dodaję zieloną pietruszkę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz