środa, 31 lipca 2013

Sernik z Trattoria Mia

Pyszny! Pisałam Wam o nim przy okazji recenzji włoskiej restauracji - Trattoria Mia. Udało mi się zdobyć, specjalnie dla Was, przepis. Warto jednak najpierw się wybrać i spróbować oryginału a potem brylować w swojej kuchni!



Sernik Spód: 

120 g herbatników 
60g orzechów 
100 g ciepłego masła 
3 łyżki miodu 
2 łyżki kakao 

Zmiksować piec 20 min 180 stopni

Masa:
800 ml śmietanki 36% podgrzać z laska wanilii ostudzić, potem znów podgrzać z 200 g białej czekolady. 4 jajka 4 żółtka 200g cukru Wmieszać razem dodać masę jajeczną do 600 g serka śmietankowego, wlać śmietankę i wymieszać. Piec w szczelnie ofoliowanej tortownicy w kąpieli wodnej w 120 stopniach przez 2,20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz