wtorek, 24 września 2013

Tarteletki z pomidorami i kozim serem w sosie miętowo-miodowym

Proste na maksa. Słone spody najlepiej kupić w sklepie. Tak, nie będę Was czarować, że siedziałam jak Kopciuszek i piekłam dla armii głodomorów spody. Kupiłam, zapłaciłam mało, są pyszne i wyglądają pięknie. O! Za to środek to już moja inwencja twórcza. 

Składniki:

- pomidor
- liście mięty
- sok z 1/2 cytryny
- miód
- 2 łyżki oliwy z oliwek 
- szczypta soli
- szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Pomidora i ser kroję w kostkę. W moździerzu ugniatam kilka liści mięty. W kubku mieszam oliwę z sokiem z cytryny. Dodaję łyżeczkę miodu i próbuje czy sos jest słodkawy. Jeżeli nie to dodaje jeszcze miodu. Mieszam. Dodaję zmiażdżone liście mięty, sól i pieprz. Polewam nimi wypełnione pomidorem i serem tarteletki.



1 komentarz:

  1. ojj zapowiadają się świetnie:)) Zapraszam cię na szczyptę soli:)

    OdpowiedzUsuń