sobota, 14 września 2013

Tarteletki z pomidorami i kozim serem w sosie miętowo-miodowym

Podobne tarteletki robiłam dla Alma Food & Joy. Tym razem zamiast szpinaku i łososia, nadziałam je pomidorem i kozim serem (uwielbiam!) zamarynowanymi wcześniej w sosie miętowo-miodowym. W temacie spodów powiem Wam tak - możecie je przygotować w domu - przepis jest taki sam jak na słone, kruche ciasto. Ja jednak idę na totalną łatwiznę i kupuje je w sklepie. Dzięki temu ta przystawka jest prosta i szybka za to na pewno nietuzinkowa.



Składniki:

- 3 pomidory
- 1 opakowanie sera feta koziego
- 3 łyżki miodu
- garść mięty
- 4 łyżki oliwy z oliwek  
- sól morska
- pieprz

Przygotowanie:

Miętę ucieram w moździerzu. Powstały sok mieszam z miodem, oliwą solą i pieprzem. Pomidory i ser kroję w kosteczki. Wszystko razem mieszam i nadziewam foremki. Posypuję listkami posiekanej mięty.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz