niedziela, 20 października 2013

Muffiny z chleba tostowego na śniadanie.

Nie ma nic lepszego niż leniwe weekendowe śniadanie. To, co do niego potrzebujecie na pewno macie w lodówce. Wykonanie też jest łatwe i nie zajmuje czasu, więc spokojnie możecie oddać się relaksowi.




Baza:

- cztery lub więcej kromek tostowych
- 2 jajka
- sól, pieprz

Nadzienie:

- pokrojony w kostkę pomidor
- pokrojona w kostkę cebula
- pokrojony w kostkę kabanos
- starty ser żółty do posypania (dowolny)

Przygotowanie:

Kromki pieczywa tostowego umieszczam w formie do muffinów. Do środka wkładam nadzienie. Jajko mieszam z solą i pieprzem i zalewam pieczywo. Wsadzam do piekarnika na około 15 minut na 180 stopni. Po tym czasie posypuje serem żółtym i zapiekam jeszcze 5 minut. Podaję cieplutkie. 


5 komentarzy:

  1. Świetny pomysł z tymi muffinkami - szybkie, a bardzo efektowne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba najfajniejsze rzeczy wychodzą z lenistwa :))

    OdpowiedzUsuń
  3. super, szkoda, że już jestem po śniadaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. najfajniejsza opcja na "śniadanie do łóżka" ;)

    OdpowiedzUsuń