sobota, 23 listopada 2013

Kozi omlet z czerwoną cebulką

Uwielbiam sery kozie. Te z firmy Danmis  pokochałam od pierwszego kęsa. Są delikatne i jeżeli kiedykolwiek wydawało się Wam, że nie lubicie serów kozich to namawiam Was do skosztowania właśnie tych. Jeżeli nie jesteście przekonani, wypróbujcie jednego z moich przepisów.

Składniki:

- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 jajka
- miód
- ser kozi Danmis w plastrach

Przygotowanie:

Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oliwie z oliwek. Jajka rozbijam i mieszam widelcem na masę a następnie wylewam na patelnię. Jak omlet się zetnie kładę na nim plasterki sera koziego i polewam miodem. Składam na pół i podgrzewam jeszcze trochę na patelni. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz