czwartek, 10 lipca 2014

Sos majonezowy do ryby

Mój Tata kupił wędzarnie. Jest to jedna z rzeczy, o których dawno marzyłam i jestem zachwycona, że wreszcie będę mogła poeksperymentować, zwłaszcza pod jego okiem! Muszę tylko znaleźć trochę czasu... 

Tymczasem Tata ćwiczy i podczas jego licznych eksperymentów z różnymi surowcami, wyszedł mu genialny, wędzony Pstrąg. O samym procesie wędzenia napiszę Wam przy innej okazji. Do ryby idealnie pasował sos majonezowy - zresztą sami zobaczcie co działo się na talerzu!




Sos majonezowy:

1 słoiczek Delikatny Majonez Winiary
Kilka kropel cytryny
Posiekany koperek
Łyżka musztardy miodowej

Wszystkie składniki łączę ze sobą. Przyprawiam do smaku pieprzem. Jeżeli macie pod ręką szczypiorek to będzie on świetnym zamiennikiem dla koperku. Palce lizać! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz