środa, 10 września 2014

Pomysł na... Kaszotto!

W tym miesiącu wyzwaniem okazała się kasza. Uwielbiam ją! Zwłaszcza w akompaniamencie rozmarynu, dużej ilości masła, z sosem pieczeniowym Winiary. Dziwne? Rewelacyjne! 



Składniki:

- 1 opakowanie kaszy
- 1/2 kostki masła
- 1 sos pieczeniowy
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 cebula
- bulion warzywny
- 2 ząbki czosnku
- ćwiartka papryczki chili 
- Sos pieczeniowy ciemny Winiary

Przygotowanie:

W rondelku na maśle smażę cebulę, chili i czosnek. Wsypuje kasze i podsmażam, zalewam bulionem. Gotuję aż bulion odparuje. Czynność powtarzam do czasu aż kasza będzie miękka. W ten sam sposób gotuje się risotto. Pod koniec gotowania, dodaję pocięty rozmaryn, i zalewam kaszotto wcześniej przygotowanym sosem pieczeniowym. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz