niedziela, 3 stycznia 2016

Chleb imprezowy

Albo jak kto woli - na śniadanie. Fantastyczna przekąska dla gości przed daniem głównym, genialny plan na odgrzanie już niezbyt "świeżego chleba". Proste, szybkie, znalezione u Jamiego Oliwiera. 


Składniki:

- 1 chleb (lub pół, lub ile macie)
- Plastry sera żółtego
- Masło do smarowania 
- Cebulka ze szczypiorkiem

Przygotowanie:

Chleb nacinamy wzdłóż a potem w szerz aby powstała szachownica. Nie kroimy do końca żeby się nam nie rozleciał. Ostrożnie smarujemy masłem każdy "rowek". Następnie wsadzamy pomiędzy ser żółty, pokrojoną drobno cebulkę i posypujemy z wierzchu szczypiorkiem. Zapiekamy w 160 stopniach na termoobiegu aż ser się rozpuści (u mnie około 20 minut). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz