sobota, 9 stycznia 2016

Zapiekanka makaronowa z łososiem wędzonym, kolendrą, mozzarela i parmezanem

Prosta, z cyklu "samo się robi" a smak genialny!




Składniki:

- Makaron jaki lubisz, ja użyłam "ślimaków"
- 2 opakowania łososia wędzonego
- 2 opakowania mozzarelli
- 1 opakowanie ser parmezan tarty
- 1 świeży pęczek kolendry

Przygotowanie:

Makaron gotuje al dente. Kiedy jest już gotowy, przelewam go zimną wodą i wkładam do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą. Posypuje parmezanem. Następnie rozkładam łososia, kolendrę kroję drobno i posypuje po całej zapiekance, to samo robię z solą i pieprzem. Na wierzch rozkładam mozzarellę. Piekę w 180 stopniach aż ser z góry się roztopi. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz